Werk eens ergens anders, creëer je werk eens anders!

18 juli 2022

Het is veel mensen niet meer onbekend: de omgeving waarin je werkt beïnvloed in hoge mate je gedrag, op allerlei verschillende manieren. Dit resulteert uiteindelijk weer in een ander soort werk, wat niet altijd beter of slechter is!

Volgens inhealth.nl word je bijvoorbeeld alleen al productiever van een betere kwaliteit in licht, lucht, temperatuur en akoestiek binnen je werkomgeving. Het optimaliseren van fysische aspecten als licht, lucht, geluid, thermisch comfort, interieur en groenvoorzieningen hebben een aantoonbare positieve invloed op het gedrag en de prestaties van gebouwgebruikers.

Veel kantoren lijken hier steeds meer tijd en aandacht aan te besteden; ook door de coronapandemie is er bijvoorbeeld meer aandacht en bewustwording vergaart voor de ventilatie binnen ruimtes. We weten nu allemaal dat dit het risico op infectie verhoogt.

Volgens de eigenaar van Werkplek050 in Groningen hebben veel van zijn huurders hier de benodigde aandacht voor. ‘Binnen mijn co-workingspace heb ik een aantal architectuurstudenten rondlopen, die mij in de praktijk de verschillende, mentale effecten hebben laten ervaren van de fysieke aspecten binnen een gebouw.’ Zo zou het minimaliseren van defecten binnen een gebouw en algehele de orde en netheid een positief rol spelen op de mentale toestand van gebruikers. ‘Uiteraard geloof ik dat dat nog veel rijkt, maar dat ik nu niet onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Zelf geloof ik dat de indeling van mijn werkplekken in Groningen ook een grote rol speelt’.

Conclusie

De conclusie lijkt simpel! Ga erop uit en ervaar eens in praktijk wat voor jou het effect kan zijn om in een andere omgeving te werken. Er zijn in elke stad doorgaans verschillende plekken waar je kunt werken. Van koffiebars, gedeelde werkplekken tot aan een bankje in het plantsoen. Er is geen kant-en-klaar recept voor iedereen, en daarom zijn er ook zoveel verschillende opties.

Betrouwbare makelaars, dat is:

  • Betrouwbare info voor makelaars.
  • Gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project
© Betrouwbare Makelaars 2024
Ontwikkeld door Convident